Да се разсейвате лесно докато вършите служебните си задължения звучи като нещо лошо,

...
Да се разсейвате лесно докато вършите служебните си задължения звучи като нещо лошо,
Коментари Харесай

Учени: Интелигентните хора се разсейват по-лесно на работното място

Да се разсейвате лесно докато вършите служебните си отговорности звучи като нещо лошо, само че може би има лъч в края на тунела от ежедневни офис несгоди, написа английският вестник Telegraph.

Служителите, които постоянно имат проблеми с концентрацията, може би превъзхождат интелектуално своите сътрудници, сочи ново изследване.

Учени считат, че интелигентните персони се разсейват по-лесно поради всички страхотни хрумвания, които се въртят в главите им.

Най-умните мъчно подреждат целите си, а разсейващите фактори евентуално водят до „ възприятие на некомпетентност и некадърност за справяне с работния товар като цяло “, счита психиатърът доктор Нед Халауел.

Той-добавя, че най-блестящите мозъци постоянно не съумяват да оправдаят личните си упования, както и тези на шефа.

" Работодателите постоянно търсят най-интелигентните фрагменти, само че множеството разсейващи фактори и отговорности засягат умните хора също толкоз, колкото всички останали, в случай че не и повече “, изяснява Бостиян Любиц, вицепрезидент на Steelcase и издател на изследването.

“Начините ни на работа се трансформират по-бързо от когато и да било и мозъкът бива подложен на стрес и странични въздействия, които могат да провокират претоварване. Статистиката сочи, че разсейващите фактори на работното място се усилват. “Изслед

ването е извършено измежду 10 000 чиновници от 17 страни и разкрива още, че възходящата приложимост на технологии на работното място пречи на концентрацията на личния състав, като средностатистическият офис служащ се разсейва веднъж на всеки три минути. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР